Cikader

De første insekter jeg lagde mærke til da jeg kom til Grækenland for mange år siden, var cikader. Først lyden af dem. Larmen om man vil. En del af lydbilledet i den græske sommer.

Senere fandt jeg også deres ”rustninger”, eller retter sagt, deres puppe-skaller. På det tidspunkt var jeg dog ikke klar over hvad det var. Jeg var bare fascineret af deres brutale og samtidige forfinede udseende. Først for et par år siden fik jeg mulighed for at se forvandlingen fra puppe til færdig cikade. Vi sad ude i haven da en af disse pupper kom op af jorden og bevægede sig klodset op i en aloe-plante vi har i haven. Så, i løbet af de næste 40 minutter skete forvandlingen, som I kan se i billede-serien nedenunder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s