1955-75, opvækst i Norge

????????????????????

Ursla, lertøj, højde ca 2,5 cm,  ca 1958

Dette er mit absolut første stykke keramik. Jeg voksede op i et keramikerhjem. Min mor var uddannet keramiker fra Kunsthåndværkerskolen i København, og hun mødte min far som var arbejdsformand på keramikfabrikken Elle i Drøbak i Norge i 1947. Efter at have arbejdet på fabrikken sammen i nogle år, oprettede de værksted i kælderen i vores hus i Ekornveien i Drøbak. En gang i mellem lavede min søster og jeg også nogle småting i værkstedet, som denne lille figur. Den mistede den ene arm under brændingen. Jeg gav hende derfor navnet Ursla, fordi jeg syntes hun var lidt ussel med kun en arm. Det må være min mor der har dekoreret den.

Jeg brugte ellers ikke megen tid i værkstedet op igennem min barndom.  Jeg havde overhovedet ikke tænkt at jeg selv skulle have en karriere i den retning. I gymnasiet valgte jeg matematisk naturvidenskabelig retning. Biologi interesserede mig meget, og jeg tænkte at jeg skulle uddanne mig til et eller andet indenfor det felt. Måske havbiolog….

Men i løbet af de sidste år i gymnasiet fandt jeg ud af at jeg slet ikke var så glad for at sidde med hovedet i bøgerne hele tiden. Jeg begyndte at gå ned i værkstedet en gang imellem og modellerede. Den måde jeg kunne blive opslugt af det i timesvis, gjorde at jeg tænkte at det alligevel var den vej jeg skulle gå, og jeg besluttede at søge ind på Kunsthåndværkerskolen.

Selvportræt, rødler, 1972, højde ca 15 cm.

Selvportræt, rødler, 1972, højde ca 15 cm.

Her har jeg modelleret mig selv som 17-årig.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s