Udstillingen “Duality” i Patras

I sommers blev min samboer Dimitris Raftelis og jeg inviteret med til gruppeudstillingen Duality som blev afholdt i den gamle skole i Kardamyli. Vi regnede ikke med at der ville komme mere ud af det, men i december fik vi henvendelse fra et par af gruppens medlemmer, som havde arbejdet i kulissen, og havde fået en aftale med Det Arkeologiske Museum i Patras om at gentage udstillingen der. Det ville vi selvfølgelig gerne være med til.

Gruppen der udstiller består dels af græske kunstnere som bor i Kalamata og omegn, og dels af udenlandske kunstnere som har slået sig ned i dette område, og bor her helt eller delvis. Til udstillingen i Patras var også enkelte kunstnere fra Patras inviteret med.

Det arkæologiske museum i Patras åbnede i 2009, og er et meget flot, moderne byggeri. Museet er planlagt med en stor sal til skiftende udstillinger, og det er der vores udstilling finder sted. En lille hård kerne havde arbejdet i døgndrift for at få udstilling til at tage sig godt ud, og det lykkedes over al forventning. På en eller anden måde har de klaret at få de meget forskellige udtryk til at spille sammen som en enhed, uden at det går udover oplevelsen af de enkelte værker.

Først et par fotos fra udstillingsåbningen:

dsc_0629-1700x1103dsc_0617-1700x1130

Og så nogle billeder jeg tog dagen efter, hvor jeg bedre kunne se værkerne enkeltvis. Der er ikke fotos af alle udstilleres verker, men jeg prøver at give et lille indtryk af udstillingens bredde og af den måde værkerne spiller sammen på.

1

Emma Dolphin, Idun Storrud, Dimitris Raftelis

2

Annette Hilbrecht

3

Annette Hilbrecht, detalje

4

Ilias Christopoulos

5

Stuart Cox

6

Spyridon Fengos

7

Idun Storrud

8

Dimitris Raftelis

9

Dimitris Raftelis

10

Dermot Naughton

11

Dermot Naughton, detalje

12

Dermot Naughton, Spyridon Fengos

13

Foto: Peter Eastland, Brigitte Woda-Stabl Skulptur: Aggeliki Politi

14

Skulptur: Dimitris Raftelis, Maleri: Mariam Tsakirian

15

Elias Makris

De samme ildsjæle som har arrangeret udstillingen, har også udarbejdet et flot katalog. Hver af de deltagende kunstnere har et dobbeltopslag der præsenterer deres arbejder til udstillingen.

Og til slut, ildsjælene Spyridon Fengos og Christos Cyvelos tekst fra kataloget, hvor de præsenterer udstillingen:

katalogtekst-2

Udstillingen varer til 31. marts 2017. Der er åbent tirsdag-søndag 8-15

Her er et link til en græsk netavis som er værd at se på grund af de flotte billeder .Kalamata Journal