Kartoffelspiseren

DSC_0208 (565x850)

Jeg kunne kende den med det samme. Jeg har ellers aldrig set sådan en før: En Coloradobille. Men jeg kan huske at vi lærte om den i skolen, hvordan denne lille bille (den var faktisk større end jeg havde forestillet mig) kunne ødelægge hele kartoffel-høsten, og forårsage sult og elendighed hvor den fandtes.

Frem med insektbogen. Jo, det er den. “Kan ikke forveksles med andre billearter” står der. Nu er den så dukket op her i min græske køkkenhave. Burde jeg slå den ihjel? Jeg har jo både tomater og kartofler i min have. Men den er jo så smuk og interessant. Foreløbig får den lov til at leve i et syltetøjsglas med lidt vand og et tomatblad. Så må vi se….

DSC_0205 (850x565)

SANYO DIGITAL CAMERA

Comment 1

 1. Finn Bech juli 14, 2016

  Kære Idun.
  Godt at høre fra dig (mere eller mindre direkte), man glemmer jo at søge efter dig for at få nyt. Vi hører fra Anne om de mange ‘aktiviteter’, du og Dimitris er i gang med. Held og lykke med det hele!
  I vores Lademann fra 1974 står der, foruden en beskrivelse af Coloradobillen og dens skadevoldende tilværelse, bl.a.: *Stammer fra Mexico… Optræder af og til i Danmark… Fund skal ufortøvet anmeldes til politiet!’
  Kh
  Lis og Finn

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s