Ny gammel ovn

Så kom jeg til at købe en “ny” brugt keramikovn. Det var ellers ikke meningen at jeg skulle have en til keramikovn i Grækenland. Men det var bare et lidt for godt tilbud. En tysk keramiker flytter tilbage til Tyskland, og skal ikke have sin ovn med, så jeg fik den til en god pris. Det er en Nabertherm, keramikovnenes Volvo. Selv om den har nogle år på bagen, kan den holde min tid ud og mere til. Den er nærmest uopslidelig.
Den har cirka samme rumfang som min gamle ovn, men den har åbning foran, og ikke  top-åbning, som min gamle ovn. Det er en fordel, især når jeg laver store ting, at jeg kan skubbe dem lige ind i ovnen, og ikke sætte dem i fra oven. Det er nemlig ikke særlig rart for min 64-årige ryg.

Det bliver spændende at komme igang med at bruge den. Det bliver nok først ud i det nye år. Nu er det jo snart olivenhøst, så kommer der et par måneder hvor vi er i Køge i forbindelse med julen. Men derefter skulle der gerne komme et par gode arbejds-måneder, hvor keramikken står i første række. Det glæder jeg mig til.

 

Comments 4

  • idunstorrud September 27, 2019

   Hej Lis og Finn.
   Har været med til at bage småkager i keramikovn i min skoletid. Så ja, man kan nok godt både bage brød og stege lam 🙂 Meeen, jeg tror nu jeg holder mig til stentøj og porcelæn.
   Kh. Idun

   Like

 1. Eva Brandt September 26, 2019

  Tillykke med ovnen, Lisbet! Det lyder rigtig godt. Knus fra Eva.
  Ps Maibritt og jeg rejser 3 uger til Taiwan 28okt i forbindelse med min deltagelse i en chawan udstilling derovre (teskåle). Så heller ikke i år en tur til Grækenland. Jeg håber det falder på plads næste år, savner det.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s